Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане на място и трудно включване на скоростите като е студена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тракане на място и трудно включване на скоростите като е студена

Наскоро бях пуснал тема за съединителя на моето 1.9 JTD. Смених го с т.нар. усилено Валео 325-ца. В момента имам две чуденки:

1. На място, само понякога (!) и на свободна чувам някакво леко тракане откъм скоростите. Натискам съединителя както съм си на свободна, тракането продължава. В мига в който включа някоя скорост тракането изчезва. При само натискане на съединителя (без превключване) няма никаква промяна в шума. Нямам притрисания в движение, при тръгване и всякакви други симптоми на маховик. Но въпреки всичко има ли вероятност това тракане да е от него или да си идва чисто и просто от скоростите? Съответно тракането не е силно, но възможно ли е да е нещо сериозно и спешно за правене?
    Да кажа, че НЕ СЪМ сигурен дали това го правеше след смяната на съединителя, може и преди да го е правила, просто да не съм обърнал внимание.

2. Това вече след смяната на съединителя - като е студена си влизат по-трудно скоростите, което преди го нямаше или и да го е имало беше едвам забележимо. Като загрее си влизат с поглед, няма проблеми. Маслото в скоростите ще го сменя профилактично така или иначе, но щом до смяната на съединителя го нямаше този проблем знам, че не е от него.

Че другата седмица ще я вкарвам за обслужване и направо момчетата да обърнат внимание и на тези неща.

Благодаря предварително. Колата е 147 1.9 мжет
    Last edited by ducaticorse; d.m.y г., 00:20.
    '06 Alfa Crosswagon Q4

И моята е така, има някакво ромолене чува се добра до лявата гума. Скоро май не съм го чувал. И първа влиза трудно зимата. За това вкарвам първо втора и тогава първа.
    Така е вече 4 години. Проверил съм всичко и е изправно. Не знам от какво е и не ми пречи.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:41.

Comment

Честно да ви кажа и аз имам подобно причукване, само че при мене е когато включвам на 1-ва (чат пат само е причукването), от 1-ва към 2-ра и от 2-ра към 3-та (пак понякога, няма значение топла ли е или не). Онзи ден смених съединителя, че стария боксуваше, но и преди да го сменя си го имаше това причукване, а скоростите си влизат нормално. Маслото в скоростите не съм го сменял все още, но майсторите като го източваха когато сменяхме съединителя казаха че си е добро, но пък ми вие 3-та скорост все едно е линейка и вече 4-та утихва и на 5-та не се чува виене и това ме накланя на мисълта да го сменя или да сложа някаква добавка поне да утихне малко!
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

И моята е така , така че както каза колегата lordliness карай смело .
          Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
          Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

А колко от вас си сменят маслото на скоростната кутия ? тя е толкова важно нещо а масово несе сменя.Когато взех моята и го смених нямаше течове на масло а от нея излезе 1.6 литра къде е другото незнам.Нали съм фен на Shell (май само аз карам със Shell в форума) и в скоростната кутията ми е Shell-ско нямам проблем с трудно влизане на скоростите и шум от нея.Тук повечето хора са скептични към разните му добавки на предният ми френски автомобил имах голям зор с 1-ва и втора в стуедно време след смяна на маслото на кутията нямаше разлика след време наляхме това:

http://www.xadoshop.bg/bg/products/x...kutii-p66.html

Ако искате вярвайте след 30-тина изминати километри всички скорости влизаха като в масло.
            Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 09:50.
            Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
            0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Стига с тоя "гаражен фолклор", нормална практика е в Италия и на запад да се сключва договор за поддръжка и на всеки 15000 колата е в сервиза за пълно обслужване.
              Това само в BG може да се случи, тук съм виждал нашенски майстор "да преценя", че ролките и ангренажния ремък не са за смяна, а в същото време услугата се фактурира.
              В плана за обслужване на автомобила пише, че маслото в скоростната кутия се сменя на 80000 км или 48 месеца.
              Last edited by toto99; d.m.y г., 11:14.
              Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Аз масло на скорости не сменям и не мисля да сменям на ръчна кутия.
                Склонен съм да налея най- много добавка.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Най малкото прецедиго поне долей + добавката

Тези майстори дето на поглед преценяват всичко целата им да им попаднеш в ръчичките.Тук в нашият край неостанаха майстори само големи сервизи де работят за пари и гледат да лапнат всеки клиент предпочитам гаражен майстор нищо че работи по бавно но да прави нещата един път както си трябва.
                  Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 13:13.
                  Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                  0w40 Shell Helix Ultra

Comment

за добавки, "XAДО" върши перфектна работа, 146 1.6, Ситроен Джъмпи. Не правя реклама, че тука взеха да ми трият постовете. Ами трийте ги, споделям, че на Ситроена от 2 на 3 хъркаше и с "ХАДО" и ново масло се оправи.
                    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

това с трудното влизане на лоста и при хората и при колите се лекува с читава смазка

на а-калсата беше така и смених маслата и се оправи. правеше го само на студено време. и аз правех магарията първо втора после първа, ама в един момент ми писна, закарах я в сервиза, смениха маслото на скоростната кутия и тва на спирачките.

и вскичко заспа. че имах проблеми със спирането, като натисна по рязко спирачката и директно включваше абс-а
                      Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Смених маслото на скоростите. По-добре е, но пак определено има какво още да се желае. Тракането на място пак го има. Може би мааалко по-леко, но го има. Като гледам май ще трябва да свикна с тези неща.
                        '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Working...
                        X